ISCAR Arena Ney.se, Vetlanda
4 januari 2019
19:30

Referat: Vetlanda IBF - Månsarps IBK

Vetlanda IB på hemmaplan är ingen lätt motståndare. Vi får idag en trupp på 11 spelare efter febern slått till och Juniorer på Gothia. David Andersson debuterar för säsongen i mål och laget leds premiärmässigt av duon Christoffer och Oscar. Inget flyt då vi byter in Hampus så sträcker han sig omgående och 10 man kvar behövde vi gå på rätt bollar. Period 1 mycket bra defensivt och David bra i mål gjorde vi var med. 1-0 efter första rättvist. Andra inleds med snabbt Vetlandamål, lite enkelt men men. Snabb replik och 3 lila mål välförtjänt. Detta gör att vi får lite hybris och går lite för högt i spelet. Vetlanda kontrar men David återigen stark i mål. I minut 9 tar det roliga slut då hemmalaget vänder med 3 mål på 1,5 minuter. När vi senare får pp utan framgång straffas vi omgående med mål när pp’t (skriver man så?) är över med 6-4. Vi får därefter vår enda box och klarar den nästan, 4 sekunder kvar på det kommer 7-4 och tiden 19:47 kändes inte rättvist. 3 e perioden stör Erik Vetlanda i mittzon och Johan Thisell snor bollen och gör 7-5. Lite medvind men runt minut 10 tappar vi orken. 8-5 rinner iväg och 12-5 blir slutresultatet. Extra plus på Tisse och Jonte idag men vill ändå summera att laget kämpade väl. Dock var vi för få idag utifrån vår ork. Skotten 42-20 visar inte fullt matchbilden då vi brände många över mål men avslutens precision var inte vår disciplin. Nästa vecka kör vi hemma och då har vår trupp frisknat till.

Resultat: 12-5 (1-0, 6-4, 5-1)
Skott: 42-20